Ismét gond Kínában, tömeges tesztelés után bizonyos térségeket teljesen lezártak, mert a jobban fertőző vírusvariáns indult útjára

Megosztás

Jó ideje nem hallottunk hasonlót sem a távol-keleti országból, most azonban a Delta-variáns erős terjedésnek indult több területen is.

Három nap alatt letesztelték a dél-kínai Kuangtung tartomány teljes lakosságát, majd egyes térségeit hermetikusan lezárták, hogy megpróbálják megfékezni a koronavírusos megbetegedések kiújulását Kuangcsouban, vagyis az Európában Kantonként ismert metropoliszban.

A Hongkong és Makaó szomszédságában levő nagyvárosban a koronavírus delta-változata bukkant fel, amelyet először Indiában azonosítottak. Ez a vírustörzs a többihez képest sokkal fertőzőbb és gyorsabban terjed.

A térség 18,7 milliós lakosságának gyakorlatilag a zömét rövid idő alatt tesztelték, majd az eredmények nyomán 180 ezer embert karantén alá helyeztek – jelentette a New York Times.

Kínában, ahol a koronavírus tavaly jelent meg először, a járványt gyorsan megfékezték. Az eltelt évben nagyon kevés új fertőzést regisztráltak. Az ország egyes részein mégis gócok alakultak ki, például a fővárosban, Pekingben, és a pénzügyi központban, Sanghajban – emlékeztet a CNBC.

A kuangcsoui esetek potenciálisan aggasztóbbak, mert a koronavírus delta-törzse nagyon gyorsan terjedhet.

Azonnali korlátozások

Egy, a város nyugati részén, Livanban élő 75 éves nő volt a delta-mutáns első azonosított fertőzöttje még május végén. A nő egy étteremben járt, ahol a férjét is megfertőzte. Innen terjedt át a fertőzés a város más területeire.

Livan még mindig a legsúlyosabban fertőzött kerület, ezért szigorú lezárásokat rendeltek el bizonyos utcákban. Egyes területeken nem engedik ki és be az embereket egy bizonyos övezetből. Lakóépületeket is lezártak. Ezekben a lakók nem hagyhatják el otthonaikat. Folyamatosan működő ellenőrzőpontokkal tartják kordában az emberek mozgását ezeken a területeken.

Éttermeket és szórakozóhelyeket is bezártak.

A vírus azonban a város és a tartomány más részeire is átterjedt. A Kuangcsoutól, azaz Kantontól délnyugatra fekvő Fosanból is jelentettek fertőzéses eseteket. Június elején Kanton Nansa kerületében egy család hat tagjának lett pozitív a tesztje. Egy pozitív esetet regisztráltak Sencsenben is, Kína technológiai központjában.

További részleteket az Index.hu cikkéből tudhatunk meg.

Kapcsolódó cikkek