„Éljen, tiszta MSZMP!” – Jakab és Kövér ismét összecsapott a Parlamentben | videó

Megosztás


Orbán Viktor egyik 2018-as mondatát idézte Jakab Péter: „mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”.

Jakab ezzel az idézettel próbálta szembesíteni Kövér Lászlót, aki a múlt héten rekordbüntetést szabott ki rá, miután „ficsúroknak” nevezte a fideszes képviselőket. Kövér azonban ismét megvonta tőle a szót, a kiabálva tiltakozó Jakab hangja csak az ő mikrofonjába hallatszott bele. A házelnök kiemelte, hogy Jakab nem minősítheti az ülést vezető elnököt, ezt a házszabály is tiltja. Kövér hozzátette, hogy érti, hogy Jakab ezzel szándékosan akar provokálni és a „kocsmai kötekedőket akarja bevinni a közösbe apportként”, azonban arra kéri, hogy legyen csöndben, és ne sértegessen senkit, különben ismét megvonja tőle a szót.

Jakab visszakapta a szót, de csak pár másodpercre. Ekkor megjegyezte, hogy „éljen, tiszta MSZMP!”, majd úgy fogalmazott, hogy soha, semmilyen körülmények között nem fogja tudni őt Kövér elhallgattatni. Kövér László viszont ismét megvonta a szót, egyúttal úgy fogalmazott a közben felálló és kiabálni kezdő Jobbik-frakcióra nézve, hogy “nyugi, remélem, még az urak nem ittak, tehát még képesek higgadtan viselkedni!” De Jakab a szót már nem kapta vissza, és nem is nyugodott meg. Bár a parlamenti közvetítésen csak pár másodpercre mutatták,

a teljes Jobbik-frakció távozott az ülésteremből, hozzájuk több MSZP-s és DK-s politikus is csatlakozott.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek