A kormánypárti portálok látogatottsága messze elmarad a független vagy ellenzéki oldalakétól

Megosztás

2021 márciusában összesen 399 millió látogatást regisztráltak a hazai közélettel és hírekkel foglalkozó leglátogatottabb weboldalak – tette közzé a kutatás eredményét az ITE. Elemzésükben – amely 10 ezer hazai weboldal adatait vette górcső alá – azt vizsgálták, hogyan oszlik meg a kormánypárti és a nem kormánypárti oldalak nézettsége.

Eredményeik alapján 2021 március hónapban a vezető kormánypárti és nem kormánypárti weboldalak összesen 399 millió látogatást értek el.

A látogatások 77%-a nem kormánypárti weboldalra érkezett és 23% kormánypárti weboldalra.

Az adatokat három különböző forgalommérő eszköz használatával is ellenőrizték és azok arányokban azonos eredményt adtak. A kutatásban azt is vizsgálták, hogy miképpen alakult a 2016 után indult, vagy irányváltáson átesett weboldalak forgalma.

A listájukon a Borsod24 is szerepel (a “nem kormánypárti” besorolást kaptuk), a Similarweb adatai szerint lapunk 116 690 látogatónk volt 2021 márciusában. Itt megjegyeznénk, hogy ugyanerre a hónapra a belső forgalomfigyelőnk 370 429 főt számlál (Melyből 328 058 teljesen egyedi látogató volt), így az adatok számszerűsítve nem reálisak. Azonban ez nem csak nálunk van így az általuk használt mérőoldalakkal, ezért a kutatást továbbra is hejtállónak gondoljuk, hiszen a vizsgált oldalak egymáshoz mért arányaiban így is helyesek az adatok.

Részletek, táblázatok, eredmények és a kutatási módszertan ismertetése elérhető az ITE weboldalán.

Részletek, táblázatok, eredmények és a kutatási módszertan az alábbi URL-en érhető el:

Kapcsolódó cikkek