A Fidesz szerint a baloldal építette le az egészségügyet

Megosztás

Amikor a baloldal hatalmon volt, leépítette az állami egészségügyet, valamint több ezer orvost és ápolót üldözött külföldre vagy kényszerített pályaelhagyásra – reagált a Fidesz szerdán a szocialista Bangóné Borbély Ildikó várólistákról tartott sajtótájékoztatójára.

A Fideszt szerint a baloldal megalázóan alacsony bérekért dolgoztatta az ápolókat és az orvosokat, a válság árát is velük fizettették meg, mikor elvettek tőlük egyhavi fizetést. A Fidesz-KDNP ezzel szemben megbecsüli az egészségügyi dolgozókat anyagilag is, az ápolók fizetése csaknem a háromszorosára emelkedik és az orvosok esetében is jelentős béremelés valósul meg – hangsúlyozták.

Hozzátették: az egészségügyi dolgozók példa értékűen helyt álltak pandémia idején is, a magyar egészségügy a koronavírus-járvány okozta terhelés alatt sem ingott meg, miközben számos nyugati ország ellátórendszere megroppant a vírus okozta nyomástól.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt: a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett ütemezett, halasztható műtétek leállása miatt rendkívül hosszú várólisták alakultak ki.

Kapcsolódó cikkek