Átszervezné a városi fenntartású óvodák működését a miskolci önkormányzat

Megosztás


Az erről szóló napirendet múlt csütörtökön online konzultáció keretében tárgyalta Miskolc Megyei Jogú Város képviselőtestülete.

Miskolcon jelenleg kilenc önkormányzati fenntartású integrált óvoda működik, huszonhárom tagintézménnyel, melyekbe jelenleg 175 csoportba több mint háromezer-hatszáz gyermek jár. Az átszervezést követően egy olyan integrált, gazdaságosabb rendszer állna fel, mely felszámolja a párhuzamosságokat és a szakmai színvonal erősítését helyezi előtérbe.

A gyerekek továbbra is ugyanabba a – változatlan nevű – óvodába, tagintézménybe és csoportba járnának, az óvónők, dajkák személye is csak legszükségesebb esetben (pl. nyugdíjba vonulás) változna. Az átszervezés három lépcsőben valósulna meg: az elvi döntést egy véleményezési eljárás követi, mely során a dolgozói és szülői munkaközösségek álláspontját is ki kell kérni, és ezután hozható meg a tényleges döntés.

Az átszervezéssel kapcsolatban tart tematikus online fogadóórát Varga Andrea Miskolc MJV alpolgármestere, aki 2021. május 11. (kedd) 12 óráig várja a felmerülő lakossági kérdéseket az alábbi címre: [email protected][email protected]

Az online fogadóóra közvetítése Varga Andrea és a Minap Facebook oldalán május 13. csütörtök 15:30-tól követhető

Kapcsolódó cikkek