Karanténban kellett volna lennie a parlamentben szavazó fideszes politikusnak?

Megosztás

Úgy ült a parlamentben Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő az egyetemek kiszervezéséről szóló szavazáson, hogy neki koronavírus-fertőzés miatt karanténban kellett volna otthon ülnie, vette észre a Telex. Becsó a megbetegedésének hírét maga osztotta meg a Facebookon három nappal ezelőtt azzal a címmel, hogy A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN UTOLSÓ NAPJAI. Becsó azt írja a bejegyzésben, hogy a tünetei jelentkezése után még kórházban is járt, ahol volt mintavétel, vérvétel, CT és infúziós kezelés.

Ehhez képest az április 27-i parlamenti szavazáson négy sorral ült Orbán Viktor mögött, holott akkor még bőven tartania kellett a 10 napos karanténnak. A jeles napon azonban a Fidesznek nagy szüksége volt minden szavazatra, hogy meglegyen a kétharmad a törvény elfogadására, amelyekkel alapítványi fenntartás alá került a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek.

A Telex az ügyben megkereste a Fidesz-frakció sajtóosztályát is, ahonnan ezt a választ kapták: „Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.”

Viszont a politikus a Facebook-posztjában több helyen is utal arra, hogy május 5-én jár le a tíznapos karantén, ez alapján tehát ellentmondás van a képviselő bejegyzése és a Fidesz-frakció válasza között.

Forrás: Telex.hu, 444.hu; Fotó: Becsó Zsolt Facebook

Kapcsolódó cikkek