Féltékenységből tört-zúzott a borsodi nő

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves nő ellen garázdaság miatt – írja az Ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa 13 éve élnek együtt. 2020. december hónapban élettársa munkavégzésből visszatért Kazincbarcikára, azonban nem a közös lakóhelyükre ment, hanem egy rokonánál töltötte az éjszakát, de közben telefonon üzenetet küldött a vádlottnak, hogy a továbbiakban már nem akar tőle semmit, és hagyja békén.

Másnap délután a vádlott megjelent az ingatlanon és kérdőre vonta élettársát, hogy miért nem ment haza, mire a férfi közölte vele, hogy már nem akar együtt élni vele. Ebből szóváltás alakult ki közöttük, a vádlott egyre idegesebb lett, kiabálni kezdett, azt feltételezte, hogy megcsalták, mire az élettársa próbálta nyugtatni.

A vádlott ekkor viszont kiindult az udvarról, és útközben a kerítés mellől felvett egy 95 cm hosszú és 10 cm széles kerítéslécet, odament az élettársa által használt, a ház előtt parkolt gépjárműhöz, a kerítésléccel két alkalommal ráütött a hátsó szélvédőüvegre, amely azonban nem sérült meg.

Az élettársa odaszaladt hozzá és megpróbálta hátulról lefogni, illetőleg arrébb húzni, hogy ne üsse tovább az autót, de a sáros útfelületen megcsúsztak, földre estek. A vádlott felállt és a kerítésléccel nagy erővel el kezdte ütni az első szélvédőt, és az élettársa hiába kérlelte, hogy hagyja abba, addig ütötte, amíg az be nem tört. Ezután eldobta a lecet és eltávozott. Cselekményével közel 30 000 Ft összegű kárt okozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek