Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a gyermekét gondatlanságból megégető apát

Megosztás

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki azzal a vádlottal szemben, akinek gondatlansága miatt megégett egy gyermek Borsodban – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott férfi 2020. június 6-án napközben családi háza udvarán mosáshoz készülődött, a mosógépet és a centrifugát az udvarra vitte, a nyári konyhában pedig vizet forralt. Ezalatt az udvaron, a mosás helyszíne közelében játszott a vádlott 6 éves gyermeke. A vádlott a mosógép tisztításába kezdett, miközben a forró vizet egy 30 cm átmérőjű, 23 cm magas fedő nélküli fazékban a nyári konyha bejárati ajtaja mellé letette a járdára. A gyermek, aki a játék közben az edény mellett tartózkodott, megbotlott és beleült a forró vízzel teli edénybe. A vádlott a sértett kiabálására figyelt fel, azonnal kiemelte a kisfiút a forró vízből, majd a rajta lévő ruhát eltávolítva a kerti csapnál hűteni kezdte a testét. A gyermek a mellkasán, a hátán, a karjain, a lábszárain, összességében a test felszínének 60%-án másod- és harmadfokú, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottal szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt 1 év 4 hónap szabadságvesztést szabott ki, a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A bíróság végzése jogerős.

Kapcsolódó cikkek