Veres Pál NB1-es visszajutást érő sportprojekt és gazdasági terv összeállítását várja a DVTK menedzsmentjétől

Megosztás

Néhány napja matematikailag is eldőlt, hogy a Diósgyőri VTK a mostani évad végén búcsúzik a labdarúgó első osztálytól. Miskolc polgármestere, Veres Pál is megszólalt az ügyben a hivatalos Facebook-oldalán:

“DVTK-szurkolóként, miskolciként, a csapat kisebbségi tulajdonosának képviselőjeként szomorúan láttam, hogy Miskolc évszázados múltú futballcsapatának nem sikerült bent maradnia a magyar labdarúgó bajnokság első osztályában, és következő idényét tíz esztendő után újra a másodosztályban kezdi meg” – írta Veres.

“Mint a csapat kisebbségi tulajdonosának képviselője, mint a város polgármestere azt várom a csapat jelenlegi, illetve jövőbeni menedzsmentjétől, hogy haladéktalanul állítsanak össze egy olyan sport-projektet és egy olyan gazdasági tervet, amely együttesen alkalmas arra, hogy a csapatot visszavezesse a bajnokság első osztályába, oda, ahol a DVTK helye van.”

“A DVTK ugyanis nem csak egy klub. A DVTK egy szimbólum. A kitartás, az öntudat, az összetartozás és a mellőzöttségben sem feladott küzdelem szimbóluma. A DVTK éppen ezért felelősség, mindegy ki a tulajdonos, mindegy ki az edző.”

“Az elmúlt 111 évben összekapcsolódott a város és a csapat élete; ahol a sport és a szurkolás örömmel töltötte meg a hétvégéket; ahol az „acélváros” melósai, polgárai, sportolói meg tudták mutatni az országnak és a világnak, hogy van egy hely a térképen, amit úgy hívunk: Miskolc. Ezt a büszkeséget kell visszaadni városnak.”

“Polgármesterként, miskolciként és DVTK szurkolóként bízom abban, hogy a csapatnak mihamarabb sikerül megtalálnia az első osztályba visszavezető utat, a sok ezer DVTK családba tartozó kis és nagy sportoló, dolgozó, szurkoló és nem utolsósorban Miskolc érdekében.”

Kapcsolódó cikkek