Az Origo azzal vádolja Szopkó Tibort, hogy fenyegette alkalmazottait, pedig már ott se dolgozott az említett időpontban

Megosztás

Az Origo azzal vádolta Szopkó Tibor miskolci momentumos képviselőt, hogy tavaly ünnepekkor munkavégzésre kötelezte a pizzériájában dolgozó futárait és elbocsájtással, fizetéscsökkentéssel, illetve pénzmegvonásával fenyegette őket.

Az Origo ezt egy hozzájuk eljuttatott levelezés alapján közölte, aminek a hitelességéről nem adott információkat.

Szopkó Tibor sajtóközleményben reagált az őt ért vádakra, mint írta, “a kormánymédiában megjelent lejárató célú híresztelésekkel kapcsolatban közli a tényeket a valóság megismertetése és a tisztánlátás érdekében.”

Az Origo nevű sajtóorgánum hasábjain hivatkozott társaság családi vállalkozás, amely egy pizzériát üzemeltet Miskolc belvárosában és amelynek működtetésében 2019 októberéig magam is aktívan vettem részt. Miskolci képviselővé választásomat követően operatív feladataimat folyamatosan átadtam testvéremnek és munkatársaimnak, annak érdekében, hogy a társaság működését ne befolyásolja a képviselői munkám, továbbá, hogy elegendő időm maradjon közfeladataim ellátására.

“A hivatkozott 2020. év végi időszakban már nem vettem részt a társaság operatív működtetésében, ezért eléggé valószínűtlen, hogy magam adtam volna ki feladatot, vagy határoztam volna meg munkabeosztást, a politikai célú rágalmakat és híreszteléseket pedig a leghatározottabban visszautasítom.”

– írja a politikus.

A pizzéria életében betöltött szerepének részletezését követőn Szopkó Tibor annyit fűzött hozzá a rágalmakhoz, hogy

Amennyiben a jövőben az általam tulajdonolt társaság működését, vagy személyemet érintően valótlan tényállítás, híresztelés, sejtetés jelenik meg bármilyen sajtóorgánumban, az igazságszolgáltatáshoz fordulunk. Nem hagyhatom ugyanis, hogy a társaság jó hírneve, vagy a politikusi, magánemberi jó hírnevem politikai karaktergyilkosság áldozatává váljon. 

Kapcsolódó cikkek