Pert vesztett a kormányzati támadógépezet, ám az ítéletet egyszerűen nem hajtotta végre az Origo

Megosztás

A jelek szerint ez a recept a kormányoldalon – állítsunk bármit a lejáratni kívánt, kormánykritikus emberről és családjáról, néhány év múlva majd elveszítjük a sajtópert, az ítéletet pedig nem hajtjuk végre. Ha akar, pereljen újra, ismét éveken át. Hadházy megmutatta, hogyan kellene ennek kinéznie.

A független politikus saját Facebook-oldalán osztotta meg ezzel kapcsolatos gondolatait.

“Ha az Origo nevű propagandalap betartaná a bírósági ítéleteket, akkor egy napon keresztül kb. így kellett volna kinéznie a főoldalának. Ki kellett volna írnia a címlapra, hogy megsértette a szüleim és az én jó hírnevemet és az eredeti cikkbe pedig be kellett volna tennie a bírósági ítélet szövegét. Persze könnyű úgy gyalázkodni, hogy a három év per után röhögve kifizetik a pár százezres sérelemdíjat (telik rá a kormány milliárdos hirdetéseiből), az ítélet másik részét meg röhögve nem tartják be, a helyreigazítást egyszerűen nem hozzák le. Menjen a Hadházy panaszt tenni az Alkotmánybírósághoz, ugye…

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg
Az ítéletet az Origo nem hajtotta végre

Sok mocskos lejáratást kaptam tőlük, de a legocsmányabb az volt, amikor a szüleimet gyalázták. Mivel az ítéletet nem tartják be, így az egyenleg az, hogy az ő állításaikat sok millióan látták, ezt a posztot pedig jó esetben látja majd százezer ember. Mégis – egyfajta anyák napi ajándékként- szerkesztettem egy képzelt Origo címlapot a helyreigazítással.

Kapcsolódó cikkek