Halálos baleset a 3-as úton: ítélet született

Megosztás

Az Encsi Járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki gondatlanságból két ember halálával járó balesetet okozott a 3-as számú főúton.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2018. december 15-én délelőtt Méra irányából Novajidrány felé haladt az általa vezetett tehergépkocsival száraz útviszonyok között. A vádlott menetirányával szemközti forgalmi sávban haladtak a sértettek autójukkal. A vádlott nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó gépkocsi mögött, melynek vezetője úthiba miatt fékezett. A vádlott az ütközés elkerülése érdekében a teherautóval áttért a menetirányával ellentétes forgalmi sávba, ahol a szabályosan közlekedő sértetti gépjárműnek nekiütközött. Az ütközés miatt a sértettek személygépkocsija az úttestről lehaladt és a vízelvezető árokban az oldalára borulva állt meg. A baleset következtében a két sértett a helyszínen életét vesztette.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a vádlottat 2 év szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a balesetben maga is megsérült és azóta egészségi állapota is megromlott

Az ítélet nem jogerős, azt a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyészség három munkanapon belül nyilatkozik az esetleges fellebbezés tárgyában.

Kapcsolódó cikkek