Ezek a korlátozások változhatnak holnaptól, hamarosan már lakodalmat is lehet tartani

Megosztás

Megtartotta Gulyás Gergely az e heti kormányinfót, ahol az egyik legfontosabb információ a négymilliós beoltottság elérése és az annak kapcsán várható nyitási részletek voltak – számolt be a Telex.hu. Gulyás szerint a négymillió beoltott már pénteken meglehet, és amennyiben ez megtörténik, akkor többek között a következő változások jöhetnek:

– a kijárási korlátozás éjfélre módosul;
– a védettségi igazolványosoknak este 11-ig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, ahová a szülők a gyermekeket is magukkal vihetik, ők védettségi igazolvány nélkül mehetnek be;
– a védettek szállodákba is mehetnek;
– a szabadidős létesítményeket – állatkerteket, múzeumokat, színházakat, mozikat – ismét lehet látogatni;
– edzőterembe, uszodába a védettek és a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak, illetve a versenyre készülő igazolt sportolók mehetnek majd. A védetteknek és a kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a kulturális és sportrendezvényeken.

Kiderült továbbá, hogy a kormány ötmillió beoltott elérése után, azaz várhatóan május 10-től engedné újra a lakodalmak, családi összejövetelek megtartását.

Gulyás a Telex kérdéseire is válaszolt a kormányinfón:

Továbbra is tartják, hogy júniusban telt házas meccsek lehetnek a Puskás Arénában?
„Tartjuk, hiszen Magyarországon addigra mindenki be lesz oltva, külföldről pedig negatív PCR-teszttel lehet majd belépni az országba” – válaszolta Gulyás a Telex kérdésére.

A szóbeli érettségit akkor miért nem lehet szintén júniusban megtartani?
Az összes szakmai szervezettel teljes volt az egyetértés, hogy csak az írásbeli érettségikre kerüljön sor, ennek nemcsak a járvány elleni védekezés az oka, hanem a tavaly lebonyolított érettségi is emellett szól, mondta a miniszter.

Kapcsolódó cikkek