A kilencéves, rettentően becsületes kislány az internet új sztárja

Megosztás

Talpra esetten és gyorsan feltalálta magát az új helyzetben és fel sem merült benne, hogy zsebre vágja a talált tárgyat.

Egy kislány már kilencévesen sokkal becsületesebb, mint egynéhány felnőtt. Ugyanis a 112-es segélyhívónak jelentette be, hogy egy romániai Beszterce-Naszódi buszmegálló padján pénztárcát talált. A részletekről a Blikk.hu számolt be.

– 112, milyen veszélyhelyzetben van?

– Jó napot kívánok! Kérem, vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel, mert megtaláltam egy hölgy pénztárcáját. Kinyitottam, hogy megnézzem, kié, és nem hagynám itt, hogy valaki más ellopja. – így kezdődik a telefonbeszélgetés, amit a romániai Különleges Távközlési Szolgálat tett közzé honlapján.

– Nagyszerű. Hol vagy most?

– A buszmegállóban, szemben a (…).

– Hogy hívnak?

– R. C. E. és kilencéves vagyok.

– Most válaszol a rendőrség, kérlek ne tedd le a telefont.

– Jó. Köszönöm szépen! – folytatódik a beszélgetés.

A fiatal lány nemcsak becsületéről tett tanúbizonyságot, hanem intelligenciájáról, és morális értékítélő képességéről. A rendőrségnek tett bejelentésben elmondta a tulajdonos nevét, így könnyen visszaadhatták neki javait, iratait.

A távközlési szolgálat köszönetet mondott a kislánynak azért, hogy tudta, mit kell tennie ilyen esetben, és a szülőknek, hogy megfelelő nevelésben részesítették – írta meg a maszol.ro.

Kapcsolódó cikkek