Borsod megye is beszállt, itt sem maradhatnak ingyen élelmiszer nélkül a mentősök

Megosztás

Több egység is jelezte megyénkben, szívesen látja vendégül az erejüket megfeszítve értünk küzdő mentősöket.

Az embereket felháborította, hogy a fővárosban valaki feljelentette az ebédet vásárló bajtársakat.

Megyénkben is egyre többen csatlakoznak az „Egy mentős sem maradhat hamburger nélkül” mozgalomhoz. Az országos akciót az indította el, hogy húsvétkor különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz. Egy férfi azt sérelmezte, hogy a szolgálatot teljesítő bajtársak ebédet vásároltak. Erről fényképet is mellékelt a felháborodott panaszos, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja, a kötelező távolságot tartva, hamburgert kér elvitelre egy Szentendrei úti büfénél.

Országos felháborodás

A bejelentés országos felháborodást váltott ki, és a vendéglátósok egymás után ajánlották fel, hogy ingyen hamburgert, palacsintát, lángost, süteményt, ebédet adnak a szolgálatot teljesítő mentőknek.

Miskolcon a Csaba Betyár pizzéria és gyorsétterem közösségi oldalán a következő felhívást tette közzé: „a napokban történt sajnálatos esemény miatt csapatunk felajánlja a szolgálatban lévő mentőknek, hogy vendégül látjuk őket bármelyik, általuk választott pizzára vagy hamburgerre a nap bármely szakában! Telefonon nyugodtan szólhatnak előre, és mire ideérnek, mi elkészítjük!”

Abaújszántón is

A szintén miskolci Lángostanya is kiáll a mentők mellett: „szeretnénk mától egy hónapig megvendégelni a szolgálatot teljesítő mentősöket, egy általuk választott lángossal!”

Abaújszántó is csatlakozott az akcióhoz. Sáfián Ádám, a város polgármestere az elmúlt héten a közösségi oldalán hívta fel figyelmet, hogy egyeztetve munkatársaival, piaci napokon a Piac büfében ingyen hamburger és kávé várja a szolgálatot teljesítő mentőket.

Két perc volt

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán a következőket írja: az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a „bevonulás” útvonalát. A panasz szerint ez hosszú percekig tartott, de a mentő fedélzeti számítógépe alapján valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe. A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy a bajtársak ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket. (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek