Bicskával követeltek cigarettát az ózdi állomáson

Megosztás

Az Ózdi Járásbíróság rablás és személyi szabadság megsértése miatt javítóintézeti nevelésre ítélte azt a két fiatalkorú vádlottat, akik tavaly ősszel az ózdi buszpályaudvaron támadtak áldozatukra.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik vádlott és a kiskorú sértett ismerték egymást, korábban ugyanabba az iskolába jártak. 2020. október 13-án Ózdon az autóbusz pályaudvaron találkoztak. A vádlottak egyike cigarettát kért a sértettől, azonban a sértett a kérést elutasította. Ekkor a másik vádlott egy bicskát vett elő, azt maga előtt tartotta, miközben azt mondta a sértettnek, hogy „bajok lesznek”. A sértett távozni akart, azonban a vádlott, aki korábban a cigarettát kérte, ruházatánál fogva vissztartotta. Ekkor a sértett félelmében egy szál cigarettát adott át támadóinak, miközben a bicskát tartó vádlott a kést a sértett oldalához nyomta.

A bíróság a fiatalkorú vádlottakat rablás és személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek. A késsel fenyegetőző terheltet 2 év 6 hónap, társát 2 év 2 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte.

A bíróság ítélete jogerős.

Kapcsolódó cikkek