A Jobbik úgy gondolja, hogy Orbán a hazai Eb-meccsekhez igazíthatta az enyhítés időpontját

Megosztás

A Jobbik egy Facebook-posztban mutatott rá néhány érdekes egybeesésre a lazítást illetően. Az ellenzéki párt szerint ugyanis felmerül a gyanú, hogy a járványügyi lazításokat a foci Európa-bajnokság meccseihez igazította a kormány.

Mint arra korábban rámutattak: a kormány épp azelőtt jelent be indokolatlan járványügyi lazítást, hogy jelezni kellene az UEFA felé, hány nézőt fogad Budapest az itt rendezendő Eb-meccsekre. Márpedig az UEFA elnöke néhány hete úgy nyilatkozott, hogy ahol nem lesznek nézők, attól elvehetik a rendezési jogot az idén Európa-szerte megrendezett tornán.

“Azt tudjuk, hogy a focimániás „felcsúti csodacsatár”, vagyis Orbán szinte bármire képes azért, hogy Budapesten – Lölő nevű fegyverhordozójával szotyizva – élőben láthasson néhány EB-meccset” – írja a posztban a Jobbik, majd később felteszik a kérdést: “Nos, az nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye? Ezek a dátumbeli egybeesések, ugye, csak furcsa véletlenek?”

A halottak száma biztosan nem indokolja a korlátozások feloldását, szerdán ugyanis 311 fővel újabb rekordot döntött az egy nap alatt elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek