Itt a miskolci kormánylap legújabb száma, amiben mindenki ellenség, aki nem fideszes

Megosztás


Ahogy arról már korábban tudni lehetett, a héten több nagyvárosban – köztük Miskolcon is – megjelent egy új, ingyenes kormányzati lap, a City7.


Magyar Narancs szerint a City7 nevű lapcsaládot a kormánypárti sajtó egyik legfontosabb kiadóvállalata,

a Mediaworks állítja elő és terjeszti, elsősorban azokban a városokban, amelyeknek a vezetését 2019-ben elvesztette a Fidesz.

A hetente megjelenő újság tartalmának egyharmadát a helyi ellenzéket vagy nem fideszes városvezetést támadó és Fidesz-barát helyi hírek töltik meg, egyharmadát a Mediaworks budapesti központjában írt bulvárhírekkel, másik egyharmadát pedig reklámmal tömik tele.

Ez a miskolci kiadás tegnapi számában sem történt másképp, amit online kizárólag a Boonon keresztül lehet elérni, de rengeteg postaládába is landol a nyomtatott változat.

A címlapon a legnagyobb helyet az MVK menetrendjének ekézése foglalja el, aminek a valóságalapját már korábban is cáfolt Miskolc városvezetése és az MVK Zrt. is.

Egy másik cikkben a Demokratikus Koalíciót állítják szembe Veres Pállal, ezúttal megvédve a miskolci polgármestert, hiszen az ő narratívájuknak is kedvező döntés született, amikor Veres elfogadta a kuratóriumi tagságot a Miskolci Egyetemen.

Az újságban persze helyet kap még pár központilag leküldött anyag is, az egyikben például ekézzék az (állítólagos) “baloldali magyargyűlölő értelmiség” kirohanásait.


A City7 központi szerkesztőségét Pósa Árpád vezeti, aki korábban a Mediaworks tulajdonában lévő Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője volt, de dolgozott a Hír TV online oldalánál, majd a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett.

Kapcsolódó cikkek