Új kormánypárti bulvárlap jelent meg többek között Miskolcon is

Megosztás

A héten több nagyvárosban – köztük Miskolcon is – megjelent egy új, ingyenes lap, amely több százezer példányban nyomja a kormányzati propaganda és bulvárhírek ötvözetét, egyenesen a postaládákba.

A Magyar Narancs szerint a City7 nevű lapcsaládot a kormánypárti sajtó egyik legfontosabb kiadóvállalata, a Mediaworks állítja elő és terjeszti, elsősorban azokban a városokban, amelyeknek a vezetését 2019-ben elvesztette a Fidesz.

Az ingyenes újság a hét második felében Szombathelyen, Szekszárdon, Pécsett és Miskolcon is megjelent, a Magyar Narancs korábban pedig azt írta, hogy Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Salgótarjánban, Egerben, és Nagykanizsán is megjelenik majd. Főleg ellenzéki vezetésű városokra koncentrálnak, de nem kizárólag, Szekszárdon például a fideszes Ács Rezső a polgármester, aki viszont annyira elégedett a City7-el, hogy az önkormányzat újságja ezután csak havonta jelenik majd meg.

A hetente megjelenő újság tartalmának egyharmadát a helyi ellenzéket vagy nem fideszes városvezetést támadó és Fidesz-barát helyi hírek töltik majd meg, harmadát a Mediaworks budapesti központjában írt bulvárhírek, harmadát pedig reklámmal.

A City7 központi szerkesztőségét Pósa Árpád vezeti, aki korábban a Mediaworks tulajdonában lévő Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője volt, de dolgozott a Hír TV online oldalánál, majd a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett.

Kapcsolódó cikkek