Hihetetlen: Egy magyar újságíró nem fényképezhette le a saját oltását, mert csak a köztévé forgathat az oltópontokon

Megosztás

Vajon miért annyira fontos, hogy az oltópontokon és a kórházakban is kizárólag az MTVA forgathasson? Folytatódik az információk a kormány számára kedves módon történő megszűrése, a kampány mindenekelőtt. De hogy egy fénykép se készülhessen el más által?

„Mivel az a szándékom, hogy minél többen adassák maguknak be maguknak a védőoltást, ezért a saját beoltásomról a kórházban szeretnénk néhány fotót készíteni és azokat egy vakcinázásra buzdító cikkben a www.delzalapress.hu weboldalon kívánom megjelentetni” – ezzel a kéréssel fordult a Dél-Zala Press munkatársa az illetékes Országos Kórházi Főigazgatósághoz, miután megtudta, hogy megkaphatja a Szputnyik V vakcinát a nagykanizsai kórházban.

Csakhogy a lap azt írja, elutasító választ kaptak az OKF-től, mondván:

„Sajnos az alábbi kérelmét el kell utasítanunk. Oltóponton csak a köztelevízió (MTVA, M1) forgathat.

Erről Hadházy Ákos is beszámolt a Facebookon, említve, hogy egy szolnoki oltóponton nagy sor alakult ki. A független parlamenti képviselő így értékelte a helyzetet: „Semmi különös, csak amit már annyiszor láttunk: a kormányzás csődjét titkolózással és propagandával akarják elfedni. Ahelyett, hogy szakmailag vállalható körülményeket alakítanának ki az oltópontokon, inkább kitiltják onnan is a független újságírókat Csak ez ezrek fölösleges halálához vezethet.” (444.hu)

Kapcsolódó cikkek