„Szerencsés lenne elkerülni a karitatív tevékenységek és a személyes kampánycélok összemosásának a látszatát”

Megosztás

Mi is írtunk róla néhány napja, hogy Csöbör Katalin, a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú, miskolci központú választókerületének megválasztott képviselője azzal kecsegteti a Miskolc szegénynegyedében, az Avason élő választópolgárokat, hogy az ünnep közeledtével húsvéti csomaghoz juthatnak hozzá. A szórólapot a képviselő mint a Nő a Siker Alapítvány alapítója írta alá.

Erre a hírre reagálva az említett alapítvány egy közleményt adott ki, amelyben sajtótámadásnak nevezték a megjelent híreket, amelyek szerint kampánycélból szerveznék a jótékonysági akciót:

Ezzel azonban még nem ért véget az ügy, Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere ugyanis a minap nyílt levélben fordult Csöbör Katalinhoz az akció kapcsán. Mint írja: “Megható (lenne) ez az adományosztás, ha a rászoruló, a veszélyhelyzetben ellehetetlenülő családok önzetlen támogatása (lenne) a cél. Sajnos azonban néhány körülmény ez ellen szól.”

Az alább látható Facebook-bejegyzésben Varga részletezi is ezeket a körülményeket, majd a végén megjegyzi: “Tisztelt Képviselő Asszony! Mint azt Ön is tudja, közeledve az országgyűlési választásokhoz, szerencsés lenne még a látszatát is elkerülni a karitatív tevékenységek és a személyes kampánycélok összemosásának.Miskolc város vezetése és a várost vezető frakció az Alapítvány támogatásával kapcsolatos döntéseit a politikai érdekek kizárásával, kizárólag szakmai érvek mentén hozta meg! Kérem, ne éljen ezzel vissza!”

Kapcsolódó cikkek