Telex: A Fidesz irodáiból hívogatva biztatnak embereket oltásra, de vajon honnan vannak meg az adataik?

Megosztás

A Telex.hu számolt be egy érdekes jelenségről: írásuk szerint többen jelezték feléjük, hogy az elmúlt hetekben Fidesz-irodákból keresték őket, a telefonálók arra buzdították az embereket, hogy oltassák be magukat. Furcsa részlet, hogy mindenkit név szerint kerestek a telefonálók. Volt, akit egy vezetékes számról hívott egy férfi. Azt mondta, a XIII. kerületi Visegrádi utcai sebészetről telefonál, hogy megkérdezze, sikerült-e regisztrálnia az oltásra. Ezután a férfi arról beszélt, kérni kell az oltást a háziorvosnál, és mondani kell, hogy nagyon szeretné megkapni. Ráadásul azt is mondta, hogy bár nem ismeri a hívott fél egészségi állapotát, de a Pfizer oltást ajánlja neki.

Mint írja a Telex: a Visegrádi utcai rendelőben egyébként nincs sebészet, ha pedig a tudakozóba beírják a szóban forgó telefonszámot, a Fidesz VIII. kerületi irodáját dobja fel találatként.

Váradi Lászlót, V. Naszályi Márta, I. kerületi párbeszédes polgármester férjét is felhívták a kerületi Fidesz-irodából. Őt egy korábbi fideszes önkormányzati képviselő hívta fel, bár az illető egy darabig nem tudta, hogy kivel beszél. Váradi rákérdezett, hogy honnan tudja a telefonszámát, „erre azt mondta, hogy biztos megadtam valahol. Én jeleztem neki, hogy nem, nem adtam meg. A nevem, a címem és a telefonszámom is megvolt neki” – mondta Váradi, aki kérte, hogy távolítsák el az elérhetőségeit az adatbázisból.

A Telex szerint nemcsak Budapesten hívják a kétes adatbázis alapján az embereket, a Kecsup kecskeméti hírportál múlt héten írta meg, hogy a helyi Fidesz-irodából hívogatják a kecskemétieket, hogy oltassák be magukat. Ezek után a lap írt a Fidesznek, hogy honnan jutottak hozzá ezekhez az elérhetőségekhez. Erre szokatlanul gyorsan, fél órán belül válaszoltak. Azt írták, hogy „A járvány legyőzése csak az oltással lehetséges. A Fidesz ezért telefonon is arra biztat mindenkit – aki hozzájárult a kapcsolattartáshoz –, hogy regisztráljon és oltakozzon.” Ezután rákérdeztek, hogy mire utalnak azzal, hogy „aki hozzájárult a kapcsolattartáshoz”, és hogy hol járultak hozzá a kapcsolattartáshoz az érintettek. Kinek adtak engedélyt az adataik kezeléséhez, a Fidesznek? De ezekre a kérdéseinkre már nem érkezett semmilyen válasz.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek