Jövő héttől indul a pedagógusok oltása

Megosztás

A köznevelésben dolgozók oltása két ütemben fog zajlani a kórházi oltópontokon, ez olvasható Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter pedagógusoknak küldött pénteki levelében – írja a 444.hu.

Az első ütemben SMS-értesítést fognak kapni az oltás időpontjáról és helyszínéről azok a pedagógusok, aki március 24. előtt regisztráltak a koronavírus elleni oltásra. Őket már jövő héten elkezdik behívni az oltópontokra. A második ütemben azokat a pedagógusokat, és nevelő-oktató munkát közvetlenül segítőket oltják, aki nem regisztráltak március 24. előtt, de megtették március 29. hétfő éjfélig. Az ő behívásuk is SMS-ben fog történni az oltópontokra, de rájuk valószínűleg csak húsvét után kerül sor.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a minapi Kormányinfón jelentette be, hogy az iskolák valószínűleg nem nyitnak ki április 7-én, hanem egy vagy két héttel később, addig pedig soron kívül beoltják a pedagógusokat, bölcsődei dolgozókat. Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár este hozzátette: a pedagógusok 55 százaléka regisztrált eddig az oltásra, amiből már 22 ezret beoltottak.

444.hu

Kapcsolódó cikkek