Erre fogadni mertünk volna – ahogy kirúgták a Spíler TV-től, a kormányközeli sajtóban azonnal előszedték Hrutka 19 évvel ezelőtti fizetését

Megosztás

Teljes letámadás zajlik máris Hrutka János ellen, mert merészelt kiállni Gulácsi Péter mellett, amikor a kapust a fideszes médiabirodalom központi utasításra támadni kezdte. A támadógépezet azonnal Hrutkára állt át, azóta már Vona Gábor barátjaként szélsőjobbosból balliberálissá vált, horribilis fizetéssel szívta az FTC vérét. Totálisan rászálltak.

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy Hrutka János kiírta a Facebook-oldalára, hogy távozik a kormányközeli TV2 Csoporthoz tartozó Spíler TV-től, a kormányközeli sportsajtóban előszedtek egy hozzá kapcsolódó, 19 évvel ezelőtti ügyet, és azt is megosztották, hogy az egykori válogatott labdarúgó állítólag közel állt Vona Gáborhoz.

A fideszes médiaholdinghoz tartozó Four Four Two magazin döglött akták című sorozatában szombat reggel „Hogyan vitte majdnem csődbe a Fradit Hrutka János – kétszer is” címmel jelent meg egy írás. A magyar futball „abszurd” ügyeit leporoló sorozat áprilisi epizódjában azt idézték fel, hogy

„mennyi bajjal járt a Ferencvárosnak saját nevelésű játékosa”.

A zöld-fehér tehenet fejő Hrutkával illusztrált cikkben arról az időszakról is szó van, amikor Hrutka 2001-ben visszatért a Ferencvároshoz, majd a következő szezonban kiderült, hogy 93 millió forintos szerződést kötött három évre. Az összeg külföldön nem számított horribilisnek, itthon viszont igen, ráadásul a klubnak akkoriban anyagi gondjai is voltak.

„Hrutka János fizetése ekkor tehát kis túlzással majdnem csődbe vitte a Ferencvárost, de erről persze elsősorban nem a labdarúgó tehetett. Négy évvel később viszont már ő volt a főszereplője annak a felszámolási eljárásnak, amelyet a Fradi ellen indítottak” – írták az FFT cikkében.

Frissítés: Méltatlanul kimaradt a FFT-s cikk legkeményebb része, amelyben arról írnak, hogyan lett Hrutka János szélsőjobboldaliból balliberális. Mindezt egy zárójeles megjegyzésben tették hozzá a Ferencváros felszámolása körüli históriához:

„Hrutka üzleti partnere a vállalkozásban egyébként az a Szi­lágyi György volt, aki a Fradi B-közép vezérszurkolójából lett a Jobbik országgyűlési képviselője. Hrutka maga is közel állt a párthoz és Vona Gábor akkori pártelnökhöz, ám miután a Jobbik szélsőjobboldali pártból balliberálissá vált, a labdarúgónál is hasonló fordulat állt be.”

Február végén nagy port kavart a hazai közéletben, hogy fociválogatott kapusa, Gulácsi Péter kiállt a szivárványcsaládok mellett. A labdarúgó emiatt sok kritikát is kapott, Hrutka viszont megvédte, mondván Gulácsi fittyet hányt a szurkolók elvárásaira, mert autonóm és független lenni. Búcsúposztjában Hrutka maga is utalt erre az esetre.

A Spíler TV a TV2 csoporthoz tartozik, aminek a tulajdonosa Vida József, akit Mészáros Lőrinc bizalmasaként szoktak emlegetni. A csatornától korábban egy másik szakértőt, Kele Jánost is menesztettek, mert bírálta a 2Rule márkát, ami szintén Mészároshoz köthető. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek