Saját lakásán adta tovább a drogot a borsodi férfi

Megosztás

Az új típusú pszichoaktív anyaggal kereskedett és nem vitte túlzásba az elrejtőzést, mivel saját, mezőkövesdi lakásán bonyolította az adásvételt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020. nyarától több hónapon át látta el ismerőseit biofűvel a borsodi településen. Az új pszichoaktív anyagnak minősülő ún. „biofüvet” minden esetben a lakásán adta át a fogyasztóknak, akik dohánnyal keverve, cigarettaként használták fel azt. Egyesek 2-3 alkalommal jutottak a gyanúsított által kábítószerhez, de volt olyan fogyasztó is, aki 30 esetben szerzett biofüvet a férfitól.

A szer hatására a fogyasztóknál kábultság, fáradtság jelentkezett. A gyanúsítottal szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A kiszabható büntetés mértékére és a cselekmény jellegére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Feltehető az is, hogy a gyanúsított ismét bűncselekményt követne el. A felsorolt indokok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

(Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek