Megtagadta a magyar háziorvos az oltást, úgy gondolja, hogy “gyógyszerkipróbálás”, ami most zajlik

Megosztás

A doktor szerint a magyar oltási rendszer jelenleg egyébként is egy szervezetlen káosz, a kamara elítéli az orvos tettét.

Kiss Csaba, Erdőkertes egyik háziorvosa megtagadta a betegek beoltását a koronavírus ellen, erről Orbán Viktor is beszélt saját rádióinterjújában.

Az orvos az ATV-nek azt mondta, nem gondolta meg magát, szerinte káosz van az oltások elrendelésében, hogy mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

Nem tetszik neki az sem, hogy az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcinával is oltani kell, de szinte az összes vakcina nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, és bár ez járványhelyzetben megengedett, nem nagyon szeretne „gyógyszer-kipróbálásokban részt venni”.

Szerinte a rendelő sem elég biztonságos az oltáshoz, és azt is kifogásolta, hogy a szervezést is a háziorvosokra bízzák, ez pedig plusz terhekkel jár.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közölte, hogy a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden oltásellenes megnyilvánulást, és ami alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét. Közölték, hogy ezek a kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket. A Magyar Orvosi Kamara elnöksége elhatárolódik a MOK etikai normáival összeegyeztethetetlen tevékenységű, megnyilatkozású orvosoktól. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek