A miskolci táltos szerint Orbán Viktor kérjen bocsánatot

Megosztás

Legalább 200-250 ember vehetett részt meghívóval január 30-án Kriza Ákos, a fideszes miskolci polgármester emlékére szervezett templomi búcsúztatáson, ahol Orbán Viktor miniszterelnök maszk nélkül mondott beszédet a gyászolók előtt.

Ezt követően két személy is eljelentést tett „Orbán Viktor Mihály” és ismeretlen társai ellen a Miskolci Rendőrkapitányságon, amiért a miniszterelnök és a szertartás résztvevői megsérthették a veszélyhelyzetről hozott kormányrendelet előírásait, és a megengedett 50 főnél többen vettek részt a temetésen.

A Népszava beszélt a miskolci Heffner Attilával, aki állítása szerint még nem kapott hivatalos választ. A táltosként is ismert Heffnert mindenesetre felháborítja a döntés: „Én nem tarthatok szakrális szertartást a Pilisben, mert az a járvány idején tilos, de egy templomban tömegek zsúfolódhatnak össze egy istentiszteleten?” – mutatott rá a kettősségre. Szerinte Orbán Viktornak bocsánatot kellene kérnie felelőtlensége miatt: fittyet hányt a járványügyi előírásokra, a kormány első embereként kockáztatta egészségét – ezzel az ország irányítását – és rossz példát mutatott a nyilvánosság előtt.

Kapcsolódó cikkek