Fekete-Győr András feljelenti az egyik kaszinót a járványügyi szabályok megsértése miatt

Megosztás

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András a Telex cikke alapján feljelenti a Las Vegas Casinót a járványügyi szabályok megsértése miatt. Az LMP-s Ungár Péter pedig törvényjavaslatot nyújt be, hogy ne essenek más elbírálás alá a kaszinók, mint az éttermek.

A Telexen a napokban jelent meg az a cikk, illetve rejtett kamerás videó, amiben a budapesti

Las Vegas Casinóban a járványügyi korlátozásokat elég lazán kezelve, 80-120 ember toporgott egy nem túl nagy zárt térben, és a maszkviselési szabályokat sem tartották be maradéktalanul.

A kaszinók miatt a kormány az újságoktól is kap rendszeresen kérdést, hogy miért tarthatnak nyitva, miközben éttermek, kocsmák és közintézmények kényszerülnek zárva lenni. A válasz ezekre rendszerint az, hogy nem számítanak vendéglátóhelynek, és amíg betartják a szabályokat, nyitva lehetnek.

A cikk nyomán a Momentum elnöke, Fekete-Győr András azt közölte, hogy feljelenti a Las Vegas Casinót.

„Nekik valójában ez is a pénzről és a hatalomról szól: a kaszinók a NER tulajdonában vannak, fideszes strómanokat gazdagítanak, ez pedig minden járványügyi szempontot felülír. Ennyivel össze is foglalható a kormány összes gazdasági intézkedése: a haverokon segítünk, minden más inkább dőljön be – annál könnyebb lesz felvásárolni”

– írta közleményében a pártelnök, aki szerint be kell zárni a kaszinókat a járvány végéig, és járványügyi szabályok megszegése miatt súlyos bírságot kell rájuk kiszabni.

Fekete-Győrhöz hasonlóan, az LMP-s országgyűlési képviselő Ungár Péter is úgy vélik, hogy a kaszinók csak azért esnek más elbírálás alá, mert kormánypárt nagyvállalkozók kezében vannak.

„Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánynak a gazdasági hátország jövedelmének garantálása még az emberek egészségénél is fontosabb. Ezért törvényjavaslatot nyújtottunk be, hogy a kaszinók ugyanolyan elbírálás alá essenek, mint az éttermek és szórakozóhelyek. Ha komolyan gondolja a kormány a járvány elleni védekezést, támogatni fogja az LMP javaslatát”

– írta a képviselő.

Kapcsolódó cikkek