Kamera rögzítette a verekedést Miskolcon

Megosztás

A vádirat szerint az idősebb vádlott 2020. október közepén, kora este, Miskolc belvárosában, egy villamosmegállóban tartózkodott, és ittasságánál fogva, a szintén ott várakozó, általa ismeretlen személyek felé kiabált, szitkozódott.

Célpontként kiválasztotta a másik vádlottat, hangoskodva kötekedni kezdett vele és elindult az irányába. Amikor odaért hozzá, a fiatalabbik vádlott eltolta magától, de ő tovább magyarázott neki, mire az ellökte, ekkor belekapaszkodott a dzsekijébe és elszakította.

A vitát kezdeményező vádlott ezután belerúgott vádlott-társába, aki dühében földre dobta a táskáját, és a most már menekülő támadóját az utcán kergette. Az ittas vádlott elesett, és a földön összekuporodott, de a felindult állapotban lévő másik vádlott a felső testén többször megütötte és megrúgta.

A vádlottakon orvosilag értékelhető sérülések nem keletkeztek. Az egész cselekményt rögzítette a térfigyelő kamera, így került sor a rendőri beavatkozásra, amely véget vetett a további verekedésnek.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a büntetett előéletű vádlottak közül az idősebbel szemben felfüggesztett fogházbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését, a fiatalabbal szemben pénzbüntetést indítványozott.

Hozzászólások

Related posts