A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

Megosztás


Még mindig be lehet fizetni azt az elmaradt hathavi tb-tartozást, ami miatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozások is fizetőssé váltak a halaszthatóak mellett – közölte Tállai András államtitkár.

Az államtitkárhoz Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője fordult, arról érdeklődött, hány embernek vált végül érvénytelenné a tajszáma. Tállai azt válaszolta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) még most is vizsgálja a számlaadatokat, az adósság még most is rendezhető.

Az adóhatóság újabb figyelmeztetéseket küldött az érintetteknek, a tajszámok lámpája tehát még nem fog barnára váltani a rendelőkben. Az államtitkár válaszából az is kiderült, hogy lehet kérni a befizetésre a NAV-nál pótlékmentes részletfizetést, sőt, akár az adósság teljes elengedését is. Akik pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy befizessék ezt a pénzt, az illetékes járási hivatalokban jelezhetik, szociális rászorultsági alapon férhessenek hozzá az életmentő beavatkozásokhoz térítésmentesen. Ez a rendelkezés 70 ezer embert érint.

Kapcsolódó cikkek