A pedagógusok szakszervezete szerint is be kell zárni az iskolákat

Megosztás

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője további szigorításokat tart indokoltnak, példaként az iskolák bezárását is említette. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ezt örömmel fogadta és célszerűnek tartja.

“Mi úgy látjuk, be kell zárni az iskolákat. Nem csak a tanárok védelmében, hanem a gyerekek és családok védelmében is. A gyerekek az iskolából hazaviszik a betegséget, esetleg otthonról az iskolába. A tanárok pedig az egyik csoportból a másikba. Teljesen ki vannak téve a vírusnak. Az óvodákban is ez a helyzet. Tudjuk, hogy a bezárás a szülők helyzetét is nehezíti, ezért úgy gondoljuk, hogy minden segítséget meg kell kapniuk mellé”

– mondta a 168.hu-nak Komjáthy Anna, a PDSZ elnöke. 

A szakszervezet azt is megpróbálja elérni, eddig nem sok eredménnyel, hogy a tanárok soron kívül megkaphassák az oltást. A PDSZ felmérte az oktatási intézmények munkavállalóinak oltási hajlandóságát. A két kérdőívet összesen 1674 oktatási dolgozó töltötte ki, és kiderült: a válaszadók 84 százaléka szeretné beoltatni magát.

A szervezet azért látta szükségét a felmérésnek, mert Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára korábban azt mondta, hogy a pedagógusok csupán 26 százaléka oltatná be magát. A PDSZ álláspontja szerint a felmérésük cáfolja Maruzsa állítását: bár a tanároknak csak kis százaléka töltötte ki a kérdőívet, de erre öt nap állt rendelkezésre, az eredményből pedig egyértelmű, hogy a tanárok nyitottak az oltásra.

Kapcsolódó cikkek