A betegek ugrásszerű emelkedése miatt kényszerszünet a tokaji óvodában

Megosztás

Nagy erővel támad a koronavírus megyénkben is, már nemcsak csoportokat, hanem az egész óvodát hazaküldték jó időre.

Március 5-éig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a Tokaji Óvodában. A koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt az eddigi két csoport helyett a teljes óvodát érinti a szünet, de ügyeletet tartanak.

A múlt héten még csak a Búzavirág- és a Tulipán csoportot érintette a rendkívüli szünet, hétfőre azonban a teljes intézményre kiterjesztette azt az Oktatási Hivatal. A március 5-éig, péntekig tartó szünet ellenére ügyeleti nyitvatartással üzemel az óvoda, de ez csak két csoportra vonatkozik. Tehát a „Pipacs-” és „Napraforgó csoport” ovisai mehetnek, míg „a Búzavirág”, „a Tulipán”, „a Harangvirág” és „a Margaréta” csoportba járók nem. Azokat a kisgyermekeket, akik fertőzött felnőttel vagy óvodai dolgozóval találkoztak, járványügyi megfigyelés alá helyezik, így érvényben van az ő esetükben is a lakhelyelhagyási tilalom. Az óvodában arra kérik a szülőket, hogy azokat a gyerekeket, akik nem az érintett csoportba járnak is csak valóban indokolt esetben vigyék az intézménybe az ügyeleti idő alatt. Ez a lehetőség egyébként is csak a fertőző betegségben nem szenvedő kicsik számára biztosított, akik szülője munkavégzés miatt ezt igényli. A bölcsődét nem érintik a korlátozások, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedig -szintén március 5-ig- továbbra is digitális oktatási rendben működik.

Tokajban egyébként jelentősen megemelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma. Február 5-én még mindössze huszonnyolc beteget tartottak nyilván, addig ez a szám mára hatvankilencre emelkedett. Nyolc főt ápolnak kórházban, járványügyi megfigyelés alatt pedig huszonnyolcan vannak. Az országszerte tapasztalható emelkedő esetszámok miatt a megyei kormányhivatal újra felhívta a figyelmet a higiénés és magatartási szabályok fokozott betartására. Az önkormányzatoknak megküldött levelükben kiemelik, a tünetek nagyon hasonlítanak az influenzáéra, a betegség lappangási ideje a jelenlegi adatok szerint átlagosan öt-hat nap. A tájékoztató szerint január közepe óta folyamatosan emelkedik a megye észak-keleti területein a megbetegedések száma. (Tokaj.hu)

Kapcsolódó cikkek