Nagy verekedés a miskolci börtönben

Megosztás

Az intézet tantermében verekedtek össze a rabok.

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség három huszonéves férfival szemben. Az ügyben érintettek valamennyien az egyik miskolci büntetés-végrehajtási intézetben raboskodnak.

A vád szerint tavaly 2020 januárban az egyikük szóváltásba keveredett a börtön tantermében egy fogvatartott férfival. A vita során felé rúgott, mire egy rabtársuk közéjük állt, hogy megakadályozza az esetleges verekedést. Ekkor viszont a másik két férfi is odament hozzájuk. Erre a szóváltásba kerülő rab azt mondta, ne hárman menjenek rá egyszerre, hanem csak egyesével.

Erre reagálván az egyik férfi megütötte, míg egy másik fiatal a rabtársa védelmére kelő férfit bántalmazta, majd a vádlottakat egyesével kihívó rabot a két fiatal fegyenc egyszerre ütlegelte. A férfi a földre került, s a támadói többször is megrúgták.

Ezután a rabtársa segítségére siető másik rabra támadt a három fiatal: a férfit a padba is belökték, majd közösen ütni kezdték. Az erőszaknak végül a börtönőrök vetettek véget. A rabtársa védelmében beavatkozó fogvatartott nyolc napon belül gyógyuló sebzéses sérülést szenvedett el, de könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt, míg a másik rab nem sérült meg.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a büntetett előéletű férfiakra azzal, hogy kettejükkel szemben rendeljék el a korábban kiszabott feltételes szabadságvesztés letöltését is. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek