Müller Cecília: Mérlegeljük a teljes digitális oktatásra való átállás lehetőségét

Megosztás


A napi adatok szerint 4326 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 432 925 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr-alezredes ismertette a kormány által március 15-ig meghosszabbított határátkelési és egyéb rendőrségi, így a védelmi intézkedéseket hétvégén megsértők ügyeiben szükséges intézkedések adatait.

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy világszerte tombol a járvány, a második hullám leszállási szakaszban nem tudott visszatérni a normális értékekre, hanem meredeken nő a vírusvariánsok által okozott megbetegedések száma. A tisztifőorvos szerint ha valamikor, akkor most jelent kihívást Magyarország és egész Európa számára is a járvány, az egészségügyi ellátórendszerek a működőképességük határán vannak.

„Nehéz hetek várnak ránk, soha nem kellett annyira komolyan venni a járványt, mint most”

– jelentette ki, felkészítve arra, hogy a következő napokban, sőt hetekben még további jelentős emelkedésre számíthatunk.

nemcsak a fertőzöttek, hanem a súlyos esetek száma is megemelkedett

– közölte.

Mint közölte, nem zárható ki a további intézkedések bevezetése, például a digitális oktatásra való teljes átállása sem. Mindennap értékelik az adatokat és az európai tendenciákat. Az iskolák és a plázák ideiglenes bezárását először két napja vetette fel Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. Galgóczi szerint az iskolák, illetve az alsó tagozatos osztályok esetében egy kéthetes bezárás elegendő lenne a járvány megfékezéséhez. Szerinte hatékonyan szolgálná a járvány megfékezését, ha ennyi időre ezeken az évfolyamokon is digitális oktatásra állnának át.

via telex.hu

Kapcsolódó cikkek