A Momentum feljelentette Rogán új apósát az Európai Csalás Elleni Hivatalnál

Megosztás

Kétmilliárdos uniós támogatásokhoz jutott Rogán apósa, áron alul vett céggel

– mondja Hajnal Miklós, aki szerint ez csak a jéghegy csúcsa.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és hegyvidéki képviselőjelöltje a Európai Unió Csalás Elleni Hivatalánál (OLAF) tett feljelentést Rogán Antal apósának cégügye miatt, az Átlátszón megjelent cikkek alapján – írja a 168óra.

Az ellenzéki politikus a Facebookon közölte: 2019 októberében 2,232 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg egy európai uniós finanszírozású programból egy Ductus nevű cégnek – az összes pályázó közül a legmagasabb összeget. A 2019 év végi adatok szerint 47 millió forintos saját tőkéje volt a Ductusnak, amelyből valószínűleg nem lett volna meg a 165 millió forint önereje a több milliárd értékű projekthez – írja Hajnal.

2020 augusztusában Rogán Antal új apósa 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Ductusban, mindössze 750 ezer forintért. Tehát a vásárláskor a pár hónappal korábban 2 milliárd forint feletti állami támogatást nyert céget mindössze 3 millió forintra értékelték – hangsúlyozza a Momentum politikusa.

2020 októberében 315 millió forint bankkölcsönt kapott a Ductus az állami tulajdonban lévő Budapest Banktól, amely Rogánék meghiúsult földvásárlási ügyében is érintett. 

Azaz Rogán apósa 750 ezer forintból súlyosan áron alul vett egy milliárdos projekteket lebonyolító céget, és nagyon gyorsan, 2 hónap alatt kitömték őket egy állami hátterű többszázmilliós hitellel is – írja Hajnal Miklós.

„Amit itt látunk, az csupán a jéghegy csúcsa. Ehhez hasonló korrupciós ügyek és egyéb lopások veszik körül a NER minden részét. A Momentum célja, hogy felszabadítsa a magyar államot és a magyar gazdaságot a fideszes bűnszervezetek befolyása alól”

– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó cikkek