Kétszer annyi óvodában és iskolában kellett intézkedni a járvány miatt, mint két hete

Megosztás

159 óvodában van rendkívüli szünet a járvány miatt, és 250 iskolában rendeltek el digitális oktatást, jellemzően egy-egy osztályban, csoportban, válaszolta a 444 kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Legutóbb a február 8-as adatot közölt Maruzsa Zoltán államtitkár: aznap 73 óvodában volt rendkívüli szünet, és 115 iskolában digitális oktatás, szintén egy-egy osztályban.

Két hét alatt tehát több mint duplájára nőtt azoknak az intézményeknek a száma, ahol intézkedni kellett a járvány miatt.

A felsőoktatásban és a középiskolások számára a tavaly novemberi korlátozások bevezetése óta online zajlik az oktatás, de a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradhattak. Azokban a hagyományos oktatást folytató általános iskolákban, ahol koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, eddig jellemzően csak az érintett osztályok kerültek karanténba, és igyekeztek úgy megoldani a dolgot, hogy ne kelljen az egész intézménynek áttérnie a digitális tanrendre.

Hétfőn azonban több általános iskolából is arról érkezett hír, hogy az összes diáknak otthon kell maradnia, legalább egy hétig.

Január elején sokkal jobb volt a helyzet: mindössze 12 óvoda és 14 iskola volt érintett. Ebből is látszik, hogyan futott fel a járvány újabb hulláma.

Kapcsolódó cikkek