Elfelejtették közölni, de valójában az EU-tól jön a kisvállalkozásoknak szánt tízmilliós gyorskölcsön

Megosztás

Február elején derült ki, hogy a kormány kamatmentes újraindítási gyorskölcsön címén is mentőövet dob a leginkább bajban lévő (mikro)vállalkozásoknak, melyek így egy 10 millió forintos hitelhez juthatnak. Az első tudnivalókat Orbán Viktor jelentette be az iparkamara hagyományos évnyitóján.

Az újabb gyorskölcsön részleteit a Magyar Közlöny legfrissebb száma taglalja. E szerint – vette észre a Portfolio.hu – a lehívható pénzek

uniós forrásból jönnek.

A gazdasági lap úgy összegez: a gyorskölcsön nem állami kamattámogatású konstrukció lesz, hanem visszatérítendő EU-forrásból kialakított hiteltermék.

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint. A programért a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea a felelős. Az újfajta hitelről azt is tudni, hogy 10 éves futamidőre lesz elérhető, az első 3 évben nem kell törleszteni. A tervek alapján egyszerű hiteligénylést és 2-3 napon belüli átfutási időt szeretnének kialakítani, de azt majd TEÁOR-szám szerint fogják meghatározni, mely tevékenységet végző cégek vehetik igénybe.

Hozzászólások

Related posts