Bravúr: Idegenben győzte le a dobogós Fehérvárt a Diósgyőr

Megosztás

Egy hónappal a Fradi elleni siker után újabb nagy skalpot gyűjtött be a DVTK, amelynek így maradt reménye a kiesés elkerülésére.

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a DVTK Székesfehérvárra látogatott. Nem indult jól a mérkőzés a borsodi csapat számára, hiszen korán hátrányba került, ezt követően azonban átvette a játék irányítását, helyzeteket dolgozott ki, amit ekkor még nem sikerült értékesíteni.

A második félidőben aztán fordult a kocka, a DVTK szerezte a gólokat, a kiválóan működő Stefan Dražić, Alenn Grgić, Gheorghe Grozav játékkapcsolatnak köszönhetően. A lefújás előtt pedig már Alen Grgić nélkül is megoldották – írja a dvtk.eu. A végeredmény: 1-3, Grozav mesterhármasával.

“Köszönöm szépen a mai győzelmet a játékosoknak, igazi csapatot alkottak, ez volt a siker kulcsa. Ezt várom tőlük minden mérkőzésen. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat azzal, hogy korán hátrányba kerültünk, de utána talpra álltunk, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki” – értékelt a DVTK edzője, Zoran Zekic.

A Diósgyőr a győzelem ellenére továbbra is az utolsó, 12. helyen áll az NB1-es tabellán, hátránya viszont már csak három pont a már bennmaradást érő 10. helyet elfoglaló Budafok mögött, valamint további pozitív fejlemény, hogy a 11. helyezett Honvéd kikapott a Fradi otthonában.

Minap.hu, Fotó: DVTK

Kapcsolódó cikkek