Rögtön kirúgták a pincérnőt, mert nem akarta azonnal beoltatni magát

Megosztás

A felháborító esetben az az érdekes, hogy a munkavállaló még csak nem is oltásellenes volt, csak türelmet kért, hogy tájékozódjon a vakcina hatásairól a gyermekvállalásra. A főnök ezt azonnali menesztéssel honorálta.

Azonnali hatállyal felmondtak egy New York-i pincérnőnek, Bonnie Jacobsonnak, mert munkaadójától azt kérte, hogy addig ne oltsák be, amíg nem tud meg eleget a vakcina hatásáról a gyermekvállalásra. A Red Hook Tavern nevű étterem türelem helyett kirúgta a nőt – adta hírül a CBS. 

New York államban kinyithattak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, illetve a szektor dolgozói is elsőbbséget élveznek az oltásoknál, mert munkájuk miatt naponta nagyon sok emberrel kerülnek kapcsolatba és így jóval nagyobb fertőzésveszélynek vannak kitéve. Ezzel sokan élnek a szövetségi államban, egész étteremláncok jelentkeztek be oltásra, hiszen dolgozóik védettségével sokkal nagyobb biztonságban végezhetik szolgáltatásaikat, és vélhetően előbb térhet vissza az élet is a megszokott körülmények közé. 

A brooklyni étterem kirúgott pincérnője a CBS-nek elmondta, hogy mindez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy 

AZ ÉTTEREM DOLGOZÓIT ELŐSZÖR E-MAILEN ÉRTESÍTETTÉK, MAJD EGY ÚJABB ÜZENETBEN ARRÓL, HOGY A VENDÉGLÁTÓHELY DOLGOZÓINAK KÖTELEZŐ AZ OLTÁS.

Csak azoknak nem kell beoltatniuk magukat, akiknek valamilyen betegsége ezt indokolja számukra. 

Bonnie Jacobson a CBS-nek elmesélte, ő pusztán időt kért munkaadójától, hogy tájékozódhasson a vakcina termékenységre gyakorolt hatásairól, mert gyermekvállalás előtt áll. Leírta munkaadójának, hogy 

AZ EDDIG AZ ELVÉGZETT TESZTJEI MINDIG NEGATÍV EREDMÉNYT MUTATTAK, ILLETVE EGYELŐRE NINCS ELEGENDŐ ADAT A TERMÉKENYSÉGRE, A TERHESSÉGRE GYAKOROLT HATÁSOKRÓL, ÍGY Ő NEM TUD NYUGODTAN DÖNTENI ERRŐL. 

Ezután az étterem e-mailen mondott fel a nőnek, azt írták neki, hogy munkavégzéséhez szükséges az oltás, és ha mégis vállalná, akkor jelezze ezt. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek