Erősödnek a gondok megyénkben – Tiszaújvárosban is egyre több a fertőzött

Megosztás

Ráadásul arról szólnak az információk, hogy az oltóanyagok is csak kis mennyiségben és kiszámíthatatlanul érkeznek.

Dr. Fülöp György polgármester a Facebookon számolt be a nem túl pozitív fejleményekről.

Kedves Tiszaújvárosiak!

A járványügyi statisztikát illetően sajnos nem tudok jó híreket megosztani Önökkel. Az elmúlt egy héten összesen 20 koronavírussal fertőzött tiszaújvárosit regisztráltak a hatóságok és 12 fő kórházi ápolásra szorul a tünetek súlyossága miatt. Öten meggyógyultak, így jelenleg 20 aktív fertőzöttről van tudomásunk.

A felnőtt háziorvosok tájékoztatása szerint folyamatosan, kis adagokban, egyelőre sajnos kiszámíthatatlanul érkeznek a koronavírus elleni vakcinák. Az elmúlt héten a 80 év felettiek mellett a 18 és 60 év közötti krónikus betegek oltása is megkezdődött az Astra Zeneca által gyártott vakcinával.

A Humánszolgáltató Központ bentlakásos intézményeiben ezen a héten sor kerül a második Covid-19 elleni védőoltás beadására. Tudom, hogy sokaknak már fogytán a türelme, megértem, hogy elegük van a korlátozásokból, mindannyian érezzük a bezártság, a közösségi élet hiányának negatív hatásait. A jelenlegi ismereteink szerint csak az oltás jelenthet hathatós megoldást, mi továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a tömeges oltás feltételei rendelkezésre álljanak Tiszaújvárosban.

Vigyázzanak magukra!

Kapcsolódó cikkek