Már itt tartunk: Kormánypárti, Rogánt védő cikket közölt az időjárásjelentő oldal, az OMSZ nem is hagyta szó nélkül

Megosztás

Sajnos eljutottunk ide is, a Köpönyeg.hu oldalon az emberek valószínűleg az időjárásra lennének kíváncsiak, nem kormánypropagandára. De a jelek szerint már itt is az Orbánéknak fontos dolgokat tolják a képünkbe. Sajátos demokráciában élünk, de ha megnézzük, kik az oldal tulajdonosai, gyorsan rájövünk az egész hátterére.

„Rogán Antal felesége semmilyen földet nem szerzett. Az érintett bank közleményben cáfolta az álhíreket. Origo Itthon #OrigoItthon #RogánAntal”

Egy ilyen szövegű Facebook-poszt önmagában nem lenne szokatlan, ha az Origo, vagy bármely másik kormányzati újság oldalán jelenne meg. Pénteken viszont nemcsak azok a facebookozók találkozhattak a poszttal, akik érdeklődéssel követik a pártszócsőként működő oldalakat,

hanem azok is, akik arra kíváncsiak, milyen idő lesz.

A posztot ugyanis a Köpönyeg.hu nevű, 327 ezer követővel rendelkező időjárás-jelentő oldal közölte:

A Köpönyeg.hu a New Wave Mediához tartozik, ami a KESMA nevű kormányzati óriásalapítvány része – eddig viszont nem volt jellemző, hogy itt is politikai tartalmak jelenjenek meg.

Az oldal követői között nem is aratott nagy tetszést a fordulat, aztán jött még egy csavar. A kommentek között megjelent az Országos Meteorológiai Szolgálat (vagyis egy állami intézmény) profilja, és azt írták:

444.hu

Kapcsolódó cikkek