Ez nagyon gáz – 10 fokban, kabátban, sálban dolgoznak a nővérek a magyar kórházban

Megosztás

Az épület állapota olyan, hogy képtelenség ilyen hidegben befűteni rendesen. Erre nyilván nem jut pénz, talán át kellene minősíteni stadionná, akkor lenne esély.

A Népszava közölt hosszabb elemzést a tarthatatlan helyzetről, ami a baleseti intézetben tapasztalható.

A betegek költöztetésével és olajradiátorok bevetésével próbálják óvni a pácienseket az épületbe is betörő hideghullámtól.A betegek költöztetésével és olajradiátorok bevetésével próbálják óvni a pácienseket az épületbe is betörő hideghullámtól a baleseti intézetben. Az épület északi oldalán több osztályon napok óta 10 fokos hőmérsékletben, illetve olykor még ennél hidegebb helyiségekben dolgoznak az orvosok és az ápolók – tudta meg a Népszava. Az ablakok nem zárnak rendesen így a helyiségek kifűthetetlenek.

A nővérpultoknál, illetve folyosókon pulóverben, sálban, kiskabátban lehet csak megmaradni. A lapunknak az egyik orvos arról mesélt, hogy vannak kórtermek, amelyekben viszonylag elviselhető a hőmérséklet de még mindegyik így sem használható. Ezért a bennfekvők egy részét át is kellett költöztetni. A kórház vezetése olajradiátorokat és pokrócokat szerzett az érintett épületrészbe, de a hideg maradt, miután az olajradiátorokat nem bírja el az elektromos hálózat. A gyermekosztályon a hőmérsékletet jelenleg két otthonról behozott olajradiátorral próbálják biztosítani, több osztályon, valamint orvosi szobákban, a sebkötözőben hasonló a helyzet.

Egy másik szakdolgozó arról beszélt, hogy ő napok óta 8-12 fokos helyiségekben dolgozik. Szerinte ilyen körülmények mellett nem túl biztonságos, sőt fokozott kockázattal jár a nap 24 órájában baleseti sérültek ellátása. Úgy tudjuk, a kórház vezetése évek óta jelzi, hogy mielőbb szüksége lenne a nyílászárók cseréjére, mert a hőmérséklet amint mínusz öt fok alá süllyed, az épület a huzat miatt kifűthetetlenné válik. A Fiumei úti épület utoljára 1984-ben kapott teljes felújítást. Legutóbb tavaly januárban lehetett olvasni arról, hogy az Egészséges Budapest Program keretében hamarosan hozzálátnak a felújításához, ám erre mindeddig nem került sor. 

Kapcsolódó cikkek