Megbundázott meccset nyert meg a Tállya?

Megosztás

Hatalmas port kavart a szerda esti labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, ahol az NBIII. Keleti csoportjában 18. helyen álló Tállya fogadta az NBII-es Kaposvári Rákóczit. A somogyiak 2-0-ra vezettek már, majd a második félidőben látványos szétesést produkálva kikaptak, a borsodi gárda jutott a sorozat következő körébe. Az összecsapás után a Kaposvár a következő közleményt adta ki:

„Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójában lejátszott Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől. A klub vezetősége – a több száz szurkoló véleményét is figyelembe véve – kezdeményezi a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Klubunk vezetősége ezúton is elnézést kér minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól! Ebben a helyzetben nehezen mondjuk ki, hogy hajrá Rákóczi!”

Várhidi Péter, a Kaposvár vezetőedzője a lefújást követően így értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak: „Az első félidőben lehetett volna 5-0 vagy 6-0 is az eredmény, aztán a másodikban történt valami megmagyarázhatatlan. Azt nem hiszem, hogy az ellenfél támadt fel, nem akarom őket megbántani, de egy szerény képességű társaság természetesen. Hogy mitől volt az, hogy gyakorlatilag hagytuk őket végigfutni a pályán és gyakorlatilag ellenállás nélkül rugdosták a gólokat, azt most nehéz lenne nekem megmagyarázni, én is csak néztem, egyszerűen nem lehetett mit csinálni velük.”

A Szerencsejáték Zrt. válaszolt arra, hogy volt-e “bundázás”, fogadási csalás a mérkőzéssel kapcsolatban, amire a kaposváriak erősen gyanakodtak.

„A Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC Mol Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzést a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, nyolc különböző típusú fogadási piaccal (pl.: 1X2, Gólszám 2,5, Hendikep 1:0) kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett Félidő/Végeredmény fogadási lehetőség. A mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be. Az összecsapás összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, amely megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak. Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk”

– fogalmaz a tállyai mérkőzéssel kapcsolatban a Szerencsejáték Zrt tájékoztatása.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint bármilyen vizsgálat akkor indulhat az ügyben, ha megérkezik a Kaposvár erre vonatkozó kérése – a klub várhatóan még ma kezdeményezi a szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél a vizsgálatot.

fotó: KSE Tállya

Kapcsolódó cikkek