Hadházy rámutatott a Fidesz-KDNP gyenge pontjára – a “törvénytelen” tüntetés a bizonyíték erre

Megosztás

Rengeteg vendéglátós hirtelen a demonstrációt megelőző napokban pénzhez jutott, nyilván teljesen véletlenül.

Hadházy Ákos, független képviselő a Facebookon ismertette véleményét a történtekről és rámutatott, mi lenne a megfelelő irány, hogy a kormány döntéseit a megfelelő irányba befolyásolhassák a magyar emberek.

“Erről beszélek: igenis lehet a kormányra nyomást gyakorolni! „Véletlenül” pont a hétvégi tüntetés előtt érkezett meg a novemberi és decemberi bérkiegészítés a vendéglátósokhoz. Igaz, hogy ez nem sokra elég, de a semminél több és megmutatja, hogy a kormány mennyire fél attól, ha a magyarok egyszerre és határozottan fejezik ki a véleményüket. Ha erősebb lesz a nyomásgyakorlás, több eredményt lehet elérni a valódi és érdemi kompenzáció irányába is.A kormány sok alapvető adatot nem közöl, vagy nem ellenőrizhető módon közöl a járványról, ezért az ellenzék nincsen abban a helyzetben, hogy megítélje, a korlátozások mennyire indokoltak még. Sajnos a brit mutáció és a vakcinák gyártási problémái miatt – ha finomításokat lehet is tenni –, még indokolt az óvatosság.

De az teljesen egyértelmű, hogy a kormány az út szélén hagyta ezeket az embereket és az is egyértelmű, hogy sokuknál megjelennek majd a Gázszerelő vagy a Vej emberei, hogy a tönkrement vállalkozást „jó áron” megvegyék. Pedig csak az atlétikai stadion árából (200 milliárd) 200 ezer(!) embernek lehetne 1 millió forintos segítséget adni.Egy dolog viszont mindenképpen elfogadhatatlan: a második hullámnál az újból teljhatalmat kapó kormány egyik első rendelete volt, hogy azonnal milliós büntetést helyezzen kilátásba annak, aki bármilyen tiltakozásra hívja a magyarokat. Pedig – mint azt a kürtöléssel megmutattuk – tiltakozni lehet úgy, hogy egyáltalán ne veszélyeztessünk semmilyen járványvédelmet. Ha a tüntetés szervezői (akik egyenként 500 ezres bírságot kaptak) gyűjtést indítanak a büntetés kifizetésére, nagyon szívesen támogatom őket.”

Kapcsolódó cikkek