Négy év letöltendő a a késelő rudabányai nőnek

Megosztás

A Miskolci Törvényszék emberölés kísérlete miatt szabadságvesztésre ítélte azt a nőt, aki több késszúrással megsebesítette alkalmi ismerősét tavaly áprilisban Rudabányán – olvasható a törvényszék weboldalán.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott és a sértett ismerték egymást, a sértett férfi már korábban is többször kereste a nő társaságát. 2020. április 22-én a sértett ismét megjelent a vádlott által lakott utcában, ami miatt a nő ideges lett. Magához vett egy 16 cm pengehosszúságú kést, kiment az utcára, miközben azt kiabálta, „Most megölöm ezt a köcsögöt!”.

A vádlott utolérte a sértettet, vitatkoztak, dulakodtak, majd a nő elővette a ruházatába rejtett kést és azzal öt szúrást ejtett a férfi testén, melyből kettő elől a sértett mellkasát, három hátul a lapockáját érte. A vádlott az utcán történteket követően visszament a házba, a kést az udvari wc-be rejtette miközben közölte az udvaron lévő ismerőseivel, megmondta, hogy leszúrja, hogy megöli a férfit, majd hozzátette, ez az ember szerelmes belé, úgy sem fogja feljelenteni. A vádlott tettének következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta és bocsánatot kért a sértettől.

A bíróság ítéletét az ügyészség, a vádlott és a védő is elfogadta, ezért az jogerős.

Kapcsolódó cikkek