Ma is tiltakoznak a vendéglátóhelyek megnyitásáért

Megosztás

A vasárnapi tüntetés után hétfőn is demonstrálnak Budapesten, a Hősök terén a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések, főleg a vendéglátóhelyek bezárása ellen – a Telex szerint legalább 2-3000 ember ment ki a tüntetésre.

Ecsenyi Áron, a tüntetés szervezője első megszólalásában kihívta Bede Zsolt és Bordács Bálint újságírókat egy vitára holnap estére, mert szerinte nem korrektül számoltak be a vasárnapi tüntetésekről. Ezután elindították a tömegben a megafont, hogy mindenkinek megadják a lehetőséget, hogy elmesélje a saját történetét.

A portál beszámolója szerint a rendőrség igazoltatja a tüntetőket, illetve felszólítják őket, hogy távozzanak, mert megsértik a gyülekezési jogot felfüggesztő rendeletet – amit éppen a koronavírus-járvány miatt hoztak meg.

Vannak, akik szembeszállnak velük és a rendőri igazoltatás ellen is tiltakoznak. A délután folyamán azért többen elindultak a dolgukra és a rendőri jelenlét is csökkent a tér közepén, de még mindig jó páran demonstrálnak a Le az Adók 75%-ával Párt felhívására.

kiemelt kép: Le az Adók 75%-ával Párt

Kapcsolódó cikkek