Kevesebb vakcina érkezett, át kell alakítani az e heti oltási tervet

Megosztás

A kormányzati tájékoztató oldalon azt írták hétfőn, hogy a hétre tervezett oltásokat át kell tervezni az oltási munkacsoportnak, mert vasárnap az ígért 18 ezer adag vakcina helyett kevesebb mint 11 ezer adag érkezett a Modernától. Emiatt az oltási munkacsoport a hétfői ülésén dönteni kénytelen a tervezett oltási terv módosításáról – számolt be róla az Index.

Azt a Telex.hu írta meg még vasárnap este, hogy egy háziorvos hozzájuk eljuttatott levele alapján csütörtök és vasárnap között tervezték oltani az időseket. Mint írják: az oltást megelőzően a háziorvosok az oltóanyagot (egy ampulla Moderna) és az oltásokhoz szükséges fecskendőket, tűket a megyei kollegiális szakmai vezető külön értesítése alapján a megyei kormányhivatalok járási hivatalainál vehetik át. A kérdés az, hogy mindezt hogyan befolyásolja a kevesebb beérkezett vakcina.

Az is kiderül a levélből, hogy minden háziorvos még 6-6 személyt kiválaszthat, akik pedig Pfizer vakcinát kapnak, egy Pfizer ampullában hat személy oltására elegendő oltóanyag van.

Forrás: Index, Telex

Kapcsolódó cikkek