DJ-ként kezdte és mai napig rádiós műsort vezet egy miskolci orvos

Megosztás

Dr. Margitai Zoltán egy emberként orvos, sebész rezidens és rádiós műsorvezető. Két egymástól erősen eltérő szakmát választott hivatásának, de mindkettőt élvezettel és szeretettel űzi. A Boon.hu készített vele interjút.

Dr. Margitai már 13 éves korában elkezdett az elektronikus médiával foglalkozni, akkor még kábelrádiónál, később több, frekvenciás rádiónál is dolgozott. Diákújságíróként is bontogatta a szárnyait, megjelent pár cikke különböző újságokban, de az igazi szerelem a rádiózás maradt – írta a lap.

Miskolcon született, avasi gyerek – ahogy ő fogalmazott –, a lakótelepen járt általános iskolába, és a barátokkal is ott „lógtak” akkoriban. Egyébiránt foglalkozott telefonkönyv-kihordással, de dolgozott telefonos értékesítőként és éjszakánként az egyetemi évek alatt gyorsétteremben is.

Az orvosi egyetemre nem nyert azonnal felvételt, 2005-ben agrármérnöknek tanult egy évig Keszthelyen, ahol szintén kipróbálta a helyi rádiózást. Sokat tanult akkor a közszolgálati műsorokról, műfajokról, a hírszerkesztésről, és új szakmai ismeretségeket is kötött – fejtette ki Zoltán. Többek között Csiszár Jenővel is dolgozott együtt, aki akkor már országosan ismert médiaszemélyiség volt.

Folytatás a Boon.hu oldalán.

Kapcsolódó cikkek