Ilyen is van: Hiány miatt csökkenti a polgármester a képviselők fizetését

Megosztás

Harminc százalékkal csökken a képviselők fizetése, emellett tízszázalékos leépítés lesz a tatabányai városházán, miután az ellenzéki vezetésű városban két milliárd forintos hiány alakult ki – részben a kormány megvonásai miatt.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester elmondta: a város 16 milliárd forintos költségvetésében 2 milliárd forintos hiányt okoztak a járványhelyzet miatt elmaradt bevételek és a kormányzati elvonások. A tiszteletdíjak 30 százalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői és bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból.

Emellett a polgármesteri hivatalban egyes feladatok összevonása után csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz, ezzel idén 60, jövőre 130 millió forint takarítható meg. A városházán megszüntetik a szolgálati időt jutalmazó hűségpénzt, ami 60 millió forinttal csökkenti a kiadásokat. “Ezentúl nem a hűséget, hanem a teljesítményt kívánjuk díjazni” – fogalmazott a polgármester, aki közölte azt is, hogy a jelenlegi kettő helyett februártól a városnak csak egy alpolgármestere lesz.

Szücsné Posztovics Ilona azt mondta, a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent. A racionalizálást a következő időszakban az intézmények, a sport- és civil szervezetek támogatásának áttekintésével, valamint a városüzemeltetés átvilágításával folytatják.

Kapcsolódó cikkek