Miskolc: Nem ajándék volt a 700 millió forint

Megosztás

Nem karácsonyi ajándéknak, hanem sikeres egyeztetések eredményének tartja a miskolci városvezetés azt a 700 millió forintos támogatást, amelyet a miskolctapolcai strandfürdő miatt ítélt meg a városnak a kormány az elmúlt év utolsó napjaiban.

A támogatásról december 24-én, közösségi oldalán számolt be dr. Kiss János miniszterelnöki biztos egy videóban, miután az erre vonatkozó kormányhatározat megjelent a Magyar Közlönyben. A politikus akkor úgy fogalmazott, többször is tárgyalt az ügyben a miniszterelnökségen a döntést megelőző hetekben – írta a Minap.hu.

Miskolc város vezetése azonban már ezt jóval megelőzően is egyeztetett a Modern Városok Programban megvalósuló fürdőről a kormányzattal, az Ellipsum névre keresztelt komplexum megvalósításának előkészítési szakaszában kidolgozott üzleti tervet ugyanis – még az előző önkormányzat munkatársai – nem kellő alapossággal állították össze, így az nem vett számításba minden, a működtetéssel kapcsolatban felmerülő körülményt és költséget.

A hiányosságokra Veres Pál polgármester még szeptemberben levélben hívta fel a miniszterelnökséget vezető miniszter figyelmét, partnerséget és együttműködést szorgalmazva Miskolc önkormányzata és a kormány között, annak érdekében, hogy a fürdő – a magas fenntartási és üzemeltetési költségekből adódó – előreláthatólag veszteséges működtetése miatt várható terheket ne kizárólag a városnak kelljen viselnie.

Minap.hu.

Kapcsolódó cikkek